Menu

De geheime wereld van de Horeca


Over ons

De geheime wereld van de Horeca

Hallo, mijn naam is Rachid, een gelukkig getrouwde man met twee volwassen kinderen. Ik heet je van harte welkom op mijn blog! Met mijn veertig jaar ervaring als ondernemer in de horeca -helaas zonder opvolging- had ik nood aan een plek waar ik mijn vergaarde kennis over mijn beroepsveld kan doorgeven. Twee jaar geleden heb ik immers noodgedwongen wegens gezondheidsredenen het actieve beroepsleven vaarwel gezegd. Voor mij is deze blog sindsdien de ideale manier om verbonden te blijven met het horecaleven. Je vindt hier een goudmijn aan tips voor beginnende ondernemers, maar ook persoonlijke recensies van restaurants en hotels. Veel leesplezier!

Recente artikelen

Lekker en gezellig eten bij een eetcafé
13 september 2017

Lekker eten buiten de deur We beginnen het steeds

Zaalverhuur voor een trouwlocatie
29 augustus 2017

De beste manieren om een perfecte trouwlocatie te

Zaalverhuur voor een trouwlocatie
25 augustus 2017

Gaat u binnenkort trouwen en nog op zoek naar een

Waarom kiezen voor vergaderen aan het strand?
5 juli 2017

Voor een bedrijf moeten er regelmatig grote vergad

Archief

Lekker en gezellig eten bij een eetcafé

Lekker eten buiten de deur

We beginnen het steeds belangrijker te vinden om lekker te eten en daarbij ook een gezellige avond met elkaar te beleven. Je kunt natuurlijk lekker online wat te eten bestellen en dat thuis op de bank onder het genot van een leuke tv-serie op gaan eten, maar wat is er nu leuker dan er eens op uit te gaan en buitenshuis te gaan eten! En dat is te merken, want in Nederland eten we steeds vaker buiten de deur. Op het gebied van restaurants heb je meer dan genoeg keuze, maar heb je er ook weleens aan gedacht naar een eetcafé in het zuiden van het land te gaan? Cafe van Bommel is een heerlijk modern eetcafé in Maastricht.

Wat is nu eigenlijk een eetcafé?

De naam zegt het al, het lijkt het meeste op een café waar je ook kunt dineren. Het zit eigenlijk tussen een kroeg en een restaurant in. Een eetcafé wordt ook wel een bistro genoemd en vindt zijn oorsprong in Frankrijk in het begin van de 19e eeuw. Waar de restaurants vooral geschikt waren voor de rijke burgers, kon het 'gewone' volk nu ook eindelijk genieten van een hapje eten buitenshuis. Sinds de tweede helft van de 20e eeuw zijn eetcafés ook in Nederland te vinden. 

Waarom moet je kiezen voor een eetcafé?

Je kent ze natuurlijk wel, de chique restaurants waar je in je beste kleding naar toe gaat. De meerdere rijen bestek waarvan je niet precies weet waarvoor je het allemaal gebruikt. Dit is in een eetcafé allemaal niet aan de orde. Het verschil tussen een restaurant en een eetcafé zit hem er vooral in dat het laatste een iets informeler en relaxte sfeer kent en de drempel iets lager is om binnen te stappen. Vaak wordt je zelfs begroet door de eigenaar zelf, wat de persoonlijke en gemoedelijke sfeer in een eetcafé alleen nog maar meer benadrukt. De gerechten die je er op de kaart kunt vinden zijn over het algemeen wat eenvoudiger, maar vooral heel erg goed! Hierbij zou je kunnen denken aan broodplankjes, heerlijke soepen, salades of carpaccio als voorgerecht, prachtige stukken vlees (zoals tournedos, biefstuk, spareribs of saté), of vis als hoofdgerecht en natuurlijk een lekkere coupe ijs of zelfgebakken taart van het huis als nagerecht. Voor de vegetariërs onder ons is er natuurlijk ook genoeg te kiezen, want hier wordt tegenwoordig gelukkig steeds vaker en meer zorg aan besteedt. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten, want deze ligt vaak iets lager dan in een restaurant. Dit alles bij elkaar zorgt gegarandeerd voor een gezellige, onvergetelijke avond in het eetcafé!